Funderingen gereed voor project ’t Nijenhuis

VANDERSALM-aim heeft twee nieuwbouwwoningen ontworpen op het landgoed bij Het Nijenhuis bij Heino. De afgelopen weken is er veel werk verzet en zijn de funderingen gestort. Een van de woningen is daarbij voorzien van een kelder. Ondanks wat tegenvallende natte dagen ligt deze fase mooi op schema. Deze woningen zijn een onderdeel van een nieuwe erfinrichting voor dit boerenerf. In het kader van ‘rood voor rood’ zijn in het verleden een groot aantal schuren gesloopt waardoor er mogelijkheden ontstonden voor het toevoegen van twee woningen op deze locatie. Beide eenheden zijn ontworpen vanuit sobere lokale schuurtypologieën en vormen samen met het hoofdgebouw de omsluiting van het collectieve nieuwe erf. Beide woningen liggen gedeeltelijk verdiept aangelegd in de oplopende essenstructuur. De buitenruimte krijgt zo een helder kader waarna het landschap ongerept blijft doorlopen. De hoofdvormen hebben een donker kleurenpallet waarbij gevelopeningen zijn opgenomen achter de opgaande lattenstructuur.  De twee inpandige woningbrede veranda’s maken het omringende landschap voor het wonen op deze locatie optimaal beleefbaar. (naar project)

Laat een reactie achter